Електричество и магнетизъм. Смяна на магнитните полюси на Земята



Радиация,електромагнитно излъчване, рентгенови лъчи, ултравиолетово и инфрачервено лъчение, радиоизлъчвания, както разбира се и видима светлина, отдава Слънцето. Когато лъчението достигне външната граница на атмосферата на Земята, приблизително 1360 W/m2 радиационният поток бомбандира земята.

Повече от век, магнитното поле на нашата планета отслабва с темп от около 10-25 процента за столетие, което означава, че магнитните полюси на Земята скоро ще се обърнат - събитие, което би могло да има потенциално катастрофални резултати за живота на Земята.

Earth’s geomagnetic field surrounds and protects our planet from harmful space radiation. Credit: Flickr user NASA Goddard Space Flight Center


Прочетох в един форум следното: "Магнетизмът" е светият Граал на модерното ни общество (link below). Нека разгледаме на кратко какво представлява този дял от физиката: 
    "Магнетизъм" е феномен, свързан с "магнитни полета", който произтича от движението на електрическите заряди. Това движение може да има много форми. Mоже да бъде електрически ток в проводник или заредени частици, движещи се през пространството, или може да бъде движението на електрон в атомна орбита. 
Магнетизмът се свързва и с елементарни частици, като електрон, които изпълняват свойство, наречено: Електронен спин
Електронно-спинов резонанс.
(Електричеството само по себе си е проявление на електромагнетизма.)       
    Най-често срещаният източник на магнитни полета е веригата на електрически ток. Това може да бъде електрически ток в кръгов проводник или движението на орбитиращ елемент в атом.
Магнитосферата може да обърне заряда си, така че полевите линии, които са насочени към северния полюс, да се променят и да сочат към южния полюс. В този ред на мисли, нека споменем какво казват учените за земното магнитно поле:
 Смята се че земните полюси се обръщат на всеки 200 000-300 000 години.
Последното пълно геомагнитно обръщане на земята, настъпва преди около 780 000 години. Съвременните измервания показват, че магнитното поле на Земята изместя полюсите по бързо от колкото сме виждали до сега.
  Учените отдавна знаят, че магнитният стълб се движи. Като се предполага че, обръщането на полето започва от ядрото на планетата. Електричеството, което се генерира в магнитното поле, се форсира до момента в който колабира. 


Магнитното поле на Земята идва от океана от желязо, което е електрически проводима течност в постоянно движение. Седейки на върха на горещата вътрешна сърцевина, течната външна сърцевина се залепва и се върти като вода в тиган върху гореща печка. Външното ядро ​​също има "урагани" -, (виж  "Кориолис ).
 Тези сложни движения генерират магнетизма на нашата планета чрез процес, наречен "динамо ефект".



Глатмайер и колегата му Пол Робъртс създадоха супер компютърния модел на вътрешния живот на Земята. Техният софтуер "загрява" вътрешното ядро, разтърсва металния океан над него и след това изчислява полученото магнитно поле. 
Информация за тези учени е трудно да се намери. Конспиративно погледнато има какво да се крие и защо да се крие. 
Други сигнификации за датирането на планетата са магнитните ивици около средните океански хребети разкриващи историята на магнитното поле на Земята в продължение на милиони години до самото и начало. 
 Изучаването на магнетизъм на Земята се нарича палеомагнетизъм.

Магнитното поле, което заобикаля Земята, не само диктува дали иглата на компаса посочва север или юг, но също така предпазва планетата от външни вредни влияния. За последните 160 години силата на магнитното поле намалява с тревожна скорост. Районът, в който е най-слаб и продължава да отслабва, е област простираща се от Чили до Зимбабве, виж South atlantic anomaly.

Както вече споменахме, магнитното поле се генерира от въртящо се течно желязо във външната сърцевина на Земята. На около 1800 мили под африканския континент, Сеизмологичните данни разкриха по-плътен регион дълбоко под южната част на Африка, наречен the African Large Low Shear Velocity Province. Районът се намира точно над границата между горещата течна външна сърцевина и по-твърдата, по-хладна мантия. Седейки на горната част на течната външна сърцевина, тя може да потъне леко, да наруши потока от желязо и в крайна сметка да засегне магнитното поле на Земята.

Биомагнетизъм
Човешкото електромагнитно поле се генерира от сърцето. Електромагнитни полета се създават, когато потокът от електрически ток се променя. Колкото по-силен е токът, толкова по-силно е полученото поле. Нервният импулс е вълна от електрическа активност, която преминава от единия край на нерв към друг. Ние сме пълни с нерви, които изпращат електрически съобщения по цялото ни тяло през цялото време.  

Когато нашите електромагнитни полета се пресичат, вероятно подсъзнателно общуваме един с друг. Знаеш ли, когато получиш "чувство" за някого? Може би това има много общо с това. Сърдечните взаимодействия между отделните хора могат да работят точно под нашето ниво на информираност. Магнитното привличане или отблъскване между хората всъщност може да бъде физически реално! Освен това вероятно ще бъдем подсъзнателно синхронизирани един с друг, ако прекараме дълги периоди от време заедно.


Ние също сме част от магнитното поле на Земята и това е вероятно причината за телепатичната комуникация от разстояние, таймтравел, видения, сънища и други "спомени от миналото" сърцето носи вид памет изнесена във вълни резониращи в пространството и 
пресичащи обекти и деменции. 











Credit: 










Comments