Oracle пусна книга " What is machine learning? "

Machine learning & deep learning


Какво е AI ? 

  AI, или казано изкуствена интелигентност като академична дисциплина е основана през 1956 г. 
Изкуственият интелект (или AI) обикновено се представя като човешки машини (роботи), които могат да мислят, анализират и дори да чувстват. 
В основата си AI се отнася до способността на машините да правят/взимат сложни решения със същата изтънченост като хората - нещо, което изисква висока степен на използването на огромна база данни, алгоритми и основно технологии. Робота може да изпълнява определени когнитивни задачи, като всъщевременно увеличава базата си данни, въз основа на проба-грешка или казано по просто, с времето машината става все по разумна. 
   Някои основни програми за изкуствен интелект се насочиха към потребителски продукти, като цифрови помощници като Алекса, Сири и Кортана. Въпреки че не са "истински" AI, те използват редица AI елементи, за да подобрят способностите си за разпознаване на реч и други функции.
Въпреки че се твърди, че AI не е нищо друго освен трик от някои критици, то има потенциала да бъде много полезно в света на бизнеса, като помага на организациите да станат по-автоматизирани. 
Използването на AI значително ускорява времето, необходимо за протичане на процеса и всъщевременно се генерирана база данни, автоматизирането на този процес може да улесни живота на всеки.


Прочетете електронната книга на Oracle за демистифициране на машинното обучение, за да придобиете експертно разбиране за ключовите техники и случаите на използване.


  • Научете за 7 ключови техники за машинно обучение
  • Научете за важни бизнес проблеми, с които машинното обучение може да се справи


"Роботиката е клон на техниката, машиностроенето, електроинженерстовото и информатиката, в който са включени дизайна, строежа, управлението и приложението на роботи, както и компютърните системи, нужни за техния контрол, приемане на данни от сензори и обработка на информацията. Приложението на тези технологии са например в промишлеността и в заместването на хора за опасни дейности като обезвреждане на бомби, изледване на корабокрушения и мини. Класифицира се според средата/състоянието на роботите: неподвижни, наземни, подводни, въздушни, космически и полярни."
                                                                             от Уикипедия, свободната енциклопедия





Comments